Skip to main content

Kom kennis maken met Het Groote Kantoor

Gepubliceerd op: dinsdag 26 september 2023 | 12:48

HET GROOTE KANTOOR

BOEi is een non-profitorganisatie die zich inzet voor behoud en restauratie van monumenten in Nederland. Middels herbestemming geven wij die weer een plek in de maatschappij. Onze missie is ook om betekenisvolle plekken weer nieuwe betekenis te geven.

Sinds 2021 is BOEi eigenaar van het Groote Kantoor, voormalig hoofdzetel van DSM en haar voorgangers Koninklijke Nederlandsche Gist- en Spiritusfabriek en Koninklijke Gist-Brocades. Een prachtig, imposant rijksmonument uit 1907 dat een bijzonder verhaal vertelt over oprichter, eerste sociaal-ondernemer van Nederland, Jacques van Marken. Beiden zijn van groot belang geweest, en nog steeds, voor Delft, haar inwoners, ondernemers en bedrijven.

Voordat wij starten met de restauratie, openen wij graag speciaal voor u, de deuren van het Groote Kantoor. De komende jaren staan in het teken van een grootschalige restauratie; exterieur, interieur, het smeedijzeren hekwerk en hét kenmerk van het Groote Kantoor, de grote glazen koepel. U kunt zich wellicht voorstellen dat dit een zeer kostbare onderneming is. Een uitdaging waar wij ons met volle kracht voor inzetten. Maar dit kunnen wij niet alleen. Wij slaan graag de handen ineen met geïnteresseerden, betrokkenen, de gemeenschap van Delft, bedrijven en fondsen.

Kijk op www.BOEi.nl voor meer informatie over de werkwijze, de projecten en de aandeelhouders van BOEi.

Programma
Om 16.00 uur heet BOEi-directeur Sylvia Pijnenborg u welkom. Aansluitend verzorgen wij een rondleiding door het Groote Kantoor en laten we u de opgave zien die voor ons ligt. Onder het genot van een hapje en een drankje vertellen we u graag wat de toekomstplannen zijn. Om 19.00 uur is het programma afgelopen.

U bent van harte welkom!

Graag horen wij of u aanwezig wilt zijn en met hoeveel personen. Dit kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Parkeren in de straat is (gratis) beperkt mogelijk.

Kom kennis maken met Het Groote Kantoor
Datum:
donderdag 12 oktober
Tijd:
16.00 - 19.00 uur
Locatie: 
Wateringseweg 3, 2611 XT Delf