Skip to main content

Politiek ondernemersdebat

Gepubliceerd op: woensdag 16 februari 2022 | 10:11

De gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur. Op 16 maart kiest Delft een nieuwe gemeenteraad. Wat hebben de politieke partijen voor ogen als het gaat om ondernemen in Delft? Een politieke debat op donderdag 10 maart moet daar duidelijkheid over verschaffen. Op deze avond wordt ook bekendgemaakt wie van de huidige gemeenteraadsleden het in de ogen van de ondernemers de afgelopen raadsperiode het best heeft gedaan. Het debat is live én online te volgen.

Creatieve beroepen
Delft loopt met zijn grote creatieve beroepsbevolking voorop bij innovatieve processen. Het innovatieve aspect van Delft is voor Delftenaren op sommige plekken in de stad zichtbaar. Onder meer in Nieuw Delft, Schieoevers, Nieuwe Haven, biobased delta, Voorhof en TU Delft Campus. Maar op andere plekken niet. Daar kan het zichtbaar worden als mensen gaan werken aan innovaties en voldoende mogelijkheden hebben om zich te ontplooien in die gebouwde omgeving. Ondernemen, innovatie, economische ontwikkeling en maakindustrie zijn daarbij kernwoorden.

Ruimte voor werk, innovatie en economische groei?
Ook wonen is een centraal thema in Delft. Er is een afspraak met de provincie gemaakt voor 15.000 woningen. Voor Delft, met een woningvoorraad van ongeveer 50.000 woningen in 2020, is dat een gigantische toename. Vragen die daarbij rijzen: blijft er genoeg ruimte over voor werken, innovatie en economische groei? Blijft het leefbaar? Kan het duurzaam? Deze vragen leven bij zowel ondernemers als inwoners van Delft.

Beste gemeenteraadslid
Hoe komen al deze zaken samen? Welke koers stellen de verkiesbare partijen en hun lijsttrekkers voor de nieuwe gemeenteraadsperiode voor? Al deze onderwerpen komen tijdens het debat aan de orde. Tijdens deze avond wordt ook bekendgemaakt wie van de huidige gemeenteraadsleden het in de ogen van de ondernemers het de afgelopen raadsperiode het best heeft gedaan. Via de website van Delft Business kan iedereen zijn stem uitbrengen. 

Pijnpunten en dilemma’s
DOTbusiness organiseert dit debat, in samenwerking met VNO-NCW Delft, MKB-Delft en Lijm & Cultuur. “Ondernemers zijn vaak ondervertegenwoordigd bij politieke partijen”, zegt VNO-NCW Delft voorzitter Wolter Smit. “Daardoor zijn de pijnpunten van de ondernemers in Delft die zorgen voor banen niet altijd duidelijk. Aan de andere kan zien ondernemers niet altijd de dilemma’s waar de politiek een weg in moet vinden. Dit debat is een mooie gelegenheid om die werelden dichter bij elkaar te brengen.”

Wanneer en waar
Het debat vindt plaats op donderdag 10 maart, van 16.00-19.00 uur, bij Lijm & Cultuur aan de Rotterdamseweg. U kunt het debat kan zowel live als via een online stream volgen. Aanmelden voor het debat kan via de website van Delft.business. Daar vindt u ook meer informatie over het debat.