Skip to main content

Evenementensubsidie: deadline nadert

Gepubliceerd op: woensdag 15 september 2021 | 11:05

Het is nog niet zeker of en welke evenementen volgend jaar in Delft mogelijk zijn. Maar de jaarlijkse deadline nadert voor de aanvraag van evenementensubsidies. Organiseert u in 2022 een (twee) jaarlijks terugkerend evenement? Dien dan vóór 1 oktober 2021 een aanvraag in. Uiteraard zullen de evenementen plaatsvinden volgens de dan geldende coronarichtlijnen.

Criteria
De gemeente kijkt bij uw aanvraag voor wie het evenement is bedoeld en naar de bezoekersaantallen. Ook beoordeelt ze op welke manier het evenement bijdraagt aan de Delftse kernwaarden: historie, technologie, creativiteit en innovatie. Bij voorkeur verbindt het evenement twee van deze Delftse kernwaarden. Bijdragen aan technologie en innovatie wegen extra zwaar mee. Dat geldt ook voor professionaliteit en samenwerking met anderen in de stad.

Structureel
Voor 2022 is voor structurele subsidies € 260.000 beschikbaar. Deze worden meestal uitgekeerd aan terugkerende (twee) jaarlijkse evenementen. Als er te veel aanvragen zijn die aan alle subsidievoorwaarden voldoen, vergelijkt de gemeente ze met elkaar. De aanvraag die het beste voldoet aan de criteria komt bovenaan te staan. De aanvraag die het minst voldoet, eindigt onderaan.

Incidenteel
Voor incidentele subsidies is € 60.000 beschikbaar. Incidentele subsidies zijn bedoeld voor nieuwe initiatieven of evenementen. Deze subsidie kan gedurende het jaar – tot uiterlijk 8 weken voor het evenement – worden aangevraagd. De gemeente beslist op deze aanvragen in volgorde van binnenkomst. De aanvragen die voldoen aan de geldende criteria worden toegewezen. Totdat het geld op is.

Meer weten? Bekijk dan de extra informatie en het aanvraagformulier op deze website. Of kijk hier voor het gehele subsidiebeleid.