Hulp bij schulden ondernemers

Gepubliceerd op: donderdag 15 april 2021 | 10:29

Inwoners van Delft konden al hulp bij schulden krijgen van de gemeente, namelijk van de Financiële Winkel van Delft. Speciaal voor ondernemers is er nu de Financiële Winkel voor Ondernemers. Zelfstandig ondernemers met financiële problemen kunnen zich sinds kort aanmelden voor hulp.

Rekeningen die je niet meer kunt betalen, zowel zakelijk als privé. Bezoeken van incassobureaus of deurwaarders. Brieven van schuldeisers. En ondertussen doorgaan met ondernemen alsof er niks aan de hand is. Voor ondernemers met financiële problemen is dit misschien herkenbaar. De gemeente roept deze ondernemers op om niet langer af te wachten en hulp bij schulden te vragen.

De Financiële Winkel voor Ondernemers
De Financiële Winkel voor Ondernemers helpt alle ondernemers die persoonlijk aansprakelijk zijn voor schulden van het bedrijf. Dit geldt bijvoorbeeld voor zzp’ers, eenmanszaken of een vof. Ook is er hulp bij het stoppen van uw onderneming om een faillissement te voorkomen.

Welke hulp kan een ondernemer verwachten?
De specialisten van de Financiële Winkel voor Ondernemers helpen ondernemers bij het oplossen van hun schulden. Denk daarbij aan een advies, een doorverwijzing of een schuldregeling. Bij een schuldregeling nemen de specialisten contact op met de schuldeisers om uiteindelijk tot een betalingsvoorstel te komen. Als alle schuldeisers hiermee akkoord gaan, kan een ondernemer na 3 jaar schuldenvrij zijn. 

Kom Jij Eruit?
De komende tijd is er meer aandacht in Delft voor het hebben van schulden. Via social media zal de campagne ‘Kom Jij Eruit’ te zien zijn. De campagne is speciaal voor ondernemers. “We willen het onderwerp bespreekbaar maken. Want iemand die hulp bij schulden nodig heeft, moet daar wel om durven vragen. En in deze tijd kan het echt iedereen overkomen. Dus kom in actie en voorkom dat het erger wordt”, zegt Karin Schrederhof, wethouder van Armoedebeleid. 

Geldfit Zakelijk
Ondernemers die twijfelen of ze hulp bij schulden moeten aanvragen, kunnen ook eerst een test doen op Geldfit. Bas Vollebregt, wethouder Economie: “We begrijpen heel goed dat het een grote stap is voor een ondernemer om direct om hulp te vragen bij de gemeente. Met de Geldfit-test weet je binnen 2 minuten hoe je er financieel voor staat. En of het verstandig is om hulp bij schulden aan te vragen. De contactgegevens van de Financiële Winkel voor Ondernemers staan er dan meteen bij. Een aanvraag is dus zo gedaan.”

Een afspraak maken
Online een afspraak maken met de Financiële Winkel voor Ondernemers? Dat kan via een speciale pagina op deze website of via het telefoonnummer 14015. De afspraak is vertrouwelijk en vrijblijvend.

Delft Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Business Plaza Nederland biedt met Delft Business Plaza alle ondernemers uit Delft en omgeving een platform om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL