Meer steun voor Delftenaren

Gepubliceerd op: woensdag 24 maart 2021 | 13:59

Delftenaren die door de coronacrisis minimaal 25% minder aan inkomsten hebben en minstens 250 euro per maand minder zijn gaan verdienen, kunnen ondersteuning krijgen van de gemeente. Dat gebeurt via de zogenoemde TONK, de tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten. De ondersteuning is eenmalig en bedraagt maximaal 1.500 euro. Het geld voor deze regeling komt van het Rijk. Landelijk gaat het om 260 miljoen euro. Delft krijgt hiervan ongeveer 1,8 miljoen euro.

Voorwaarden
Het geld is bedoeld als bijdrage in noodzakelijke woonlasten, zoals huur of hypotheek. Maar de bijdrage geldt ook voor kosten als gas, water en licht. Er zijn wel voorwaarden:

  • Het inkomen is door de coronacrisis ten minste 25% minder geworden. De aanvrager moet er minstens 250 euro per maand op achteruit zijn gegaan. De gemeente telt het inkomen van een partner mee.
  • De aanvrager heeft minder dan 30.000 euro aan geld. Ook hier wordt het geld van een partner meegeteld.
  • Het gaat om noodzakelijke woonlasten.
  • De kosten kunnen niet worden betaald met een uitkering of andere financiële regelingen.

Meer informatie
De regeling geldt voor het eerste halfjaar van 2021. Een aanvraag indienen kan van 1 april tot uiterlijk 1 augustus 2021. Kijk op de speciale pagina over TONK voor meer informatie. Bent u ondernemer? Dan kunt u ook gebruikmaken van deze regeling. Kijk ook eens op de ondernemerspagina. Daar leest u van welke regelingen u als ondernemer nog meer gebruik kunt maken.

Delft Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Business Plaza Nederland biedt met Delft Business Plaza alle ondernemers uit Delft en omgeving een platform om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL