Ook in Delft kunnen vreugdevuren niet doorgaan

Gepubliceerd op: maandag 30 november 2020 | 10:49

Burgemeester Marja van Bijsterveldt heeft in goed overleg met de organisatoren moeten besluiten dat de vreugdevuren dit jaar niet door kunnen gaan. De organisatoren van de vreugdevuren aan de Brasserskade en in Tanthof hadden een evenementenvergunning aangevraagd voor de komende jaarwisseling. Het overleg daarover verliep goed. Helaas kunnen de vergunningen niet verleend worden vanwege de coronamaatregelen van de Rijksoverheid.

Teleurstelling
Burgemeester Van Bijsterveldt: “Het is een teleurstelling dat de vreugdevuren na alle voorbereidende werkzaamheden van de organisatoren dit jaar niet door kunnen gaan. Helaas is het in deze tijd niet mogelijk om vreugdevuren op een plezierige en veilige manier te organiseren. Een versoepeling van de maatregelen in december waarbij evenementen weer worden toegestaan is niet te verwachten."

Volgend jaar
"Maar ook met een kleine groep is het organiseren van een vreugdevuur vanwege de coronamaatregelen niet uitvoerbaar. Placeren en 1,5 afstand passen niet bij een buurtfeest zoals een vreugdevuur. Ik wil de organisatoren complimenteren voor hun serieuze aanpak van de vergunningaanvraag en hoop dat de vreugdevuren volgend jaar wel op een veilige manier kunnen plaatsvinden.”

Rust bewaren
De burgemeester en organisatoren begrijpen dat dit voor inwoners rond de Brasserskade en in Tanthof een teleurstelling is. Samen roepen zij op de rust te bewaren, zowel voor als tijdens de jaarwisseling.

Delft Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Business Plaza Nederland biedt met Delft Business Plaza alle ondernemers uit Delft en omgeving een platform om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL