Nieuwe verordening winkeltijden

Gepubliceerd op: donderdag 10 september 2020 | 16:12

In de 'verordening winkeltijden' staat tot hoe laat winkels open mogen zijn. De huidige verordening is verouderd. Dit maakt het voor de gemeente lastig om goed te kunnen handhaven. Ook zijn er nieuwe Europese regels. Hierin staat dat een winkel geen ontheffing voor onbepaalde tijd meer kan krijgen om langer open te blijven. Deze regels staan nog niet in de huidige verordening.

Nieuwe verordening
De gemeente heeft daarom een nieuwe verordening winkeltijden gemaakt.

Wat verandert er?
In de nieuwe verordening staan aangepaste regels om langer open te kunnen blijven. Voor winkels die binnen de normale tijden open zijn verandert er nauwelijks iets. Maar wel voor bijvoorbeeld avondwinkels. De belangrijkste veranderingen:

  • Er zijn aangepaste regels waarop de gemeente een ontheffing kan weigeren
  • Een ontheffing kan alleen in een aangewezen winkelgebied
  • Er is maximaal 1 ontheffing voor een avondwinkel mogelijk per 15.000 inwoners
  • Een ontheffing voor een avondwinkel is 2 jaar geldig
  • Willen na deze periode meerdere winkels een ontheffing? Dan vindt een loting plaats.

In de nieuwe verordening staat ook dat de gemeente bepaalde regels zal evalueren. Bijvoorbeeld als die in de praktijk anders blijken te werken. Hiermee wil de gemeente het beleid zo goed mogelijk laten aansluiten bij de praktijk in Delft.

Reageren
Heeft u vragen of opmerkingen over de nieuwe verordening? Dan kunt u tot 30 september 2020 reageren. Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld hierbij dat het om de verordening winkeltijden gaat. Met uw reactie kan de gemeente de verordening aanpassen.

Delft Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Business Plaza Nederland biedt met Delft Business Plaza alle ondernemers uit Delft en omgeving een platform om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL