Skip to main content

Denk mee over de toekomst van Delft

Gepubliceerd op: donderdag 10 september 2020 | 10:08

Vanaf september start Ons Delft, maak de stad!. Dit programma staat in het teken van Delft in 2040. Hoe laten we Delft ook in de toekomst een fijne stad zijn om in te wonen, te werken en te verblijven? Elke maand staat een nieuw thema centraal, dat vorm krijgt in online en offline activiteiten. Alle inwoners van Delft kunnen zich aansluiten. Samen bouwen en werken we aan de toekomst. Doet u mee?

Inspireren
Ons Delft, maak de stad! wordt een plek waar inwoners, ondernemers, partners en gemeente Delft elkaar informeren, inspireren en bewustmaken van de toekomst van Delft. Ons Delft, maak de stad! gaat op bezoek bij wijken en gebieden in de stad en haakt aan bij bestaande evenementen en bijeenkomsten. Via podcasts en video’s vinden allerlei ontmoetingen en gesprekken plaats, met experts, inwoners en ondernemers. Sommige activiteiten kunt u ter plekke mee beleven, andere kunt u volgen via Ons Delft maak de stad en Facebook en Instagram van Gemeente Delft.

Programma september
Zorg voor de buurt is een belangrijk thema voor de stad. De maand september staat daarom in het teken van Sport & Zorg. In die maand geeft Ons Delft, maak de stad! een kijkje achter de schermen bij onder meer de nieuwe voetbalschool NIRO en bij Haaglanden Beweegt en wordt er ingezoomd op de minidocumentaire Jongeren in coronatijd. Ook kunt u meekijken met een digitaal kopje koffie met de Delftse wethouder Karin Schrederhof, die verantwoordelijk is voor wonen, de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en sport. Alle activiteiten kunt u live meebeleven of later terugkijken en -luisteren via de website.

Stadsfestival
Ons Delft, maak de stad! begon in 2019 als stadsfestival over de toekomst van Delft. Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus koos de organisatie dit jaar voor een nieuwe aanpak. Met verschillende online en offline activiteiten kan iedereen meedenken over stadsbrede toekomstige ontwikkelingen. Ook laten organisaties en bedrijven zien hoe zij bezig zijn met de toekomst van Delft richting 2040. Naast sport & zorg komen ook de thema’s onderwijs, innovatie & technologie, huisvesting & leefbaarheid, cultuur & ontspanning, vervoer & verbinding en energie & klimaat aan bod. Ons Delft, maak de stad! duurt tot februari 2021.

Creatief vervolg
"Vanwege de gevolgen van de coronacrisis was het niet mogelijk om afgelopen mei voor de tweede keer een stadsfestival te organiseren,’ aldus Martina Huijsmans, wethouder ruimtelijke ordening, mobiliteit en dienstverlening. ‘Daarom gingen we op zoek naar wat wél kon en kwamen we tot een passende oplossing. Ik ben blij dat we op deze manier toch een vervolg kunnen geven aan de succesvolle eerste editie in 2019."

Meer informatie
Wilt u op de hoogte blijven of meedoen met Ons Delft, maak de stad!? Kijk op Ons Delft maak de stad. Op de website is ook meer informatie te vinden over de mogelijkheid partner te worden. Of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..