Met stip naar een bruisend winkelgebied

Gepubliceerd op: donderdag 16 juli 2020 | 10:31

Weten wie je (toekomstige) klant is, inspelen op wat je klant vraagt, samen meer mogelijk maken en samen het verschil maken. Dit is in een notendop het plan van aanpak om winkelgebied Van Foreestweg toekomstbestendig te maken. Hoe? Door te verbinden en met reuring – de nieuwe stippen aan de horizon. Stippen die ook terugkomen in het nieuwe logo van Winkelgebied Van Foreestweg, en straks ook in het winkelgebied zelf.

Afgelopen voorjaar werden de plannen aan de wijkbewoners gepresenteerd. Buurtverbinder Joyce Biekram was enthousiast: “Het zijn plannen die reuring geven en die buurtbewoners verbinden – van elkaar ontmoeten tot openluchtbioscoop.” Het was de bedoeling dat de activiteiten dit voorjaar van start zouden gaan. Maar corona zette een streep door de planning. De draad wordt nu weer voorzichtig opgepakt. Met de eerste stippen die afgelopen week zijn geplaatst op het ‘Foreestplein’, het pleintje naast het winkelcentrum aan de Van Foreestweg. Hier kunnen wijkbewoners de komende dinsdagen ook elkaar ontmoeten onder het genot van een gratis kopje soep van de soepbus van DOEL en Delft Voor Elkaar. “Het begin is er”, zegt Biekram. “En er komt nog veel meer reuring – en stippen op stoepen en straten.”

Stippen op stoepen
Reuring helpt om klanten te trekken, stelt Matthijs Stoffer van banketbakkerij Stoffer – maar de stippen op stoepen moeten nog even wachten. “Ons familiebedrijf bestaat hier inmiddels al ruim 40 jaar. We hebben de wijk in die jaren flink zien veranderen. Het is belangrijk om als ondernemer, als winkelgebied mee te veranderen. We zijn nu al een tijd serieus met de gemeente in gesprek om meer leven in dit gebied te blazen. We gaan met stip naar een leuker winkelgebied, maar de stippen op stoepen en straten moeten nog even wachten. We willen daar wel een feestje van kunnen maken. Zolang dat niet kan, stellen we het nog even uit. Wie weet dit najaar? Volgend jaar wordt ook de Van Schuijlenburchstraat heringericht om de verkeerssituatie te verbeteren.”

Gezien worden
Het plein wordt de place to be en de place to meet, aldus Stoffer. “Ik geloof in de combinatie van een gevarieerd winkelaanbod met een prikkelende winkelomgeving. Dat is goed voor de wijk, goed voor de ondernemers. Er zijn plannen en ideeën genoeg. Afgelopen december kon je op het plein de mooiste kerstbomen aanschaffen, het kan ruimte bieden aan een gezellig terras voor de wijk, we willen er een fietsknooppunt van maken waar fietsers uit de regio even afstappen voor een tussenstop. We hadden graag een openluchtbioscoop op het veld gehad om grote sportfestijnen te vertonen. Maar dat kan ook volgend jaar met het EK – en mocht je dan trek krijgen in een oranje tompouce, dan weet ik wel een heel goeie banketbakker om de hoek… Ook zijn we met de vastgoedeigenaren in overleg om de winkelpanden van een frisse, nieuwe look te voorzien. Dat alles zorgt ervoor dat we weer gezien mogen worden – we wíllen weer gezien worden. We willen dat het aantrekkelijk is om hier te ondernemen.”

Verbinding
Buurtverbinder Joyce Biekram is weliswaar enthousiast, maar ze zegt ook: “Dit is niet iets wat de ondernemers alleen kunnen. En evenmin kunnen wij als wijkbewoner het alleen. Dit is iets wat we alleen met elkaar van de grond kunnen tillen. Verbinding kun je immers niet in je eentje leggen. En, als je als wijkbewoner een leuk idee hebt voor het pleintje: laat het weten via Kijk op de Voordijk.nl. Daar vind je trouwens ook de zomeractiviteiten op het plein waar je aan kunt meedoen.”

Doet u mee?
De gemeente gaat de komende maanden graag met de bewoners in gesprek om andere ideeën voor het plein en omgeving te bedenken. Het is nog niet duidelijk hoe het plein er uiteindelijk uit gaat zien. Uw ideeën zijn daarom belangrijk. Niet alles is mogelijk, maar de gemeente wil graag weten waar u behoefte aan heeft en wat u zou aanspreken. Meer weten? Kijk op de speciale pagina over Voordijkshoorn en meld u aan.  

Delft Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Business Plaza Nederland biedt met Delft Business Plaza alle ondernemers uit Delft en omgeving een platform om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL