Skip to main content

Warenmarkt in Delft

Gepubliceerd op: maandag 25 mei 2020 | 10:16

Gemeente Delft: Stap voor stap breiden we de warenmarkt in Delft weer uit. Dit doen we door te sturen op het aantal kramen. Gefaseerd en verantwoord werken we toe naar een terugkeer van de non-foodbranche, waarbij het tegengaan van de verspreiding van het virus nog steeds de hoogste prioriteit heeft. Een bezoek aan de warenmarkt in Delft is nog niet voor de gezelligheid, maar voor een gericht bezoek.

Maatregelen
Het marktterrein op donderdag en zaterdag is verspreid over de Markt, Burgwal en Brabantse Turfmarkt. Zo is er voldoende ruimte voor de kramen, bezoekers en passanten op het warenmarktterrein. Het marktterrein op de dinsdag zal het zelfde blijven.

Voldoende afstand
De kramen staan verder uit elkaar. Hierdoor is de loopruimte voor de klanten minimaal 2 keer zo breed als normaal. Zo kunnen bezoekers voldoende afstand houden van elkaar. Ook is er het verzoek om alleen met pin te betalen om direct contact te voorkomen.

Hekken, borden en krijtstrepen
De marktmeester en de gemeente zien er samen op toe dat ondernemers en bezoekers zich strikt houden aan alle regels die gelden om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Hekken, borden en krijtstrepen helpen bezoekers om zich aan deze regels te houden.

Fietsen
Op de warenmarkt zijn fietsen niet toegestaan. Bezoekers hebben hierdoor meer ruimte. Tussen 8.00 en 9.30 uur mogen ouderen hun fiets wel aan de hand meenemen als zij deze gebruiken als boodschappenkarretje.

Belangrijke rol
Op deze wijze kunnen de warenmarkten hun rol in de voedselvoorziening in Delft blijven vervullen. En een belangrijke bijdrage blijven leveren aan een zo goed mogelijke spreiding van mensen die gericht boodschappen doen.