Alle ondersteuning voor ondernemers

Gepubliceerd op: dinsdag 28 april 2020 | 14:18

De overheid helpt ondernemers die getroffen zijn door de coronavirus. Er zijn vergaande regelingen waar u als zzp’er of mkb’er gebruik van kunt maken. Op korte en langere termijn. Bekijk de mogelijkheden voor hulp en ondersteuning op de website van de Kamer van Koophandel.

Tijdelijke overbruggingsregeling (Tozo)
Bent u zelfstandig ondernemer (zzp'er) of ondernemer met personeel? Woont u in Delft en heeft u financiële problemen? Dan kunt u ondersteuning aanvragen.


Corona Overbruggingslening (COL)
Vanaf 29 april kunnen groeibedrijven een speciaal overbruggingskrediet aanvragen. Deze Corona Overbruggingslening (COL) is voor startups, scale-ups en innovatieve mkb'ers. Aanvragen kan bij de Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen die deze regeling uitvoeren. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.


Borgstelling MKB-kredieten (BMKB)
De BMKB-regeling is verruimd. Bedrijven kunnen hierdoor onder gunstige voorwaarden geld lenen bij de bank. De regeling is voor bedrijven met maximaal 250 werknemers (fte) met een jaaromzet tot 50 miljoen euro. Of een balanstotaal tot 43 miljoen euro.


Uitstel belastingen
Bedrijven en zzp'ers kunnen bij de RBG uitstel aanvragen voor de gemeentelijke belastingen en de waterschapsbelastingen. Uitstel is mogelijk tot 30 juni 2020.


Ook kunt u uitstel aanvragen bij de Belastingdienst voor verschillende belastingen.

Warenmarkt
De warenmarkten op dinsdag, donderdag en zaterdag blijven doorgaan. Er worden alleen etenswaren verkocht. En er zijn maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.


Deurbeleid winkels
Er geldt een deurbeleid voor alle winkels en supermarkten in Delft. Hierdoor kunnen bezoekers veilig winkelen en genoeg afstand van elkaar houden.


Kappers en schoonheidsspecialisten
Tot 20 mei moeten zaken die zich richten op uiterlijke verzorging en waarbij persoonlijk contact onvermijdelijk is gesloten blijven. Dit geldt bijvoorbeeld voor kapperszaken, nagelsalons en schoonheidsspecialisten.


Laden en lossen binnenstad
Voor de binnenstad gelden tot 1 juni geen beperkte tijden om te laden en lossen. Dit mag ook 's nachts. 


Evenementen
Tot 1 september zijn alle evenementen en samenkomsten verboden. Ook bij minder dan 100 bezoekers.


Horeca en sportclubs
Horeca, sportclubs en coffesshops blijven tot 20 mei gesloten. Afhalen en thuisbezorgen is nog wel toegestaan.


Richtlijnen afhalen consumpties
- Afhaalrestaurants waar niets ter plaatse geconsumeerd kan worden mogen openblijven. Dit geldt ook voor counter- of loketverkoop.
- Heeft uw restaurant een apart afhaaldeel? Dan mag het afhaaldeel open blijven. Het restaurantdeel blijft waar mogelijk dicht.
- Heeft uw restaurant geen apart afhaaldeel? Dan mag u klanten consumpties laten afhalen. Scherm het zitgedeelte zoveel mogelijk af. Bijvoorbeeld met linten of opgestapelde stoelen.

De consumpties moet u verpakt meegeven. In het restaurant of afhaaldeel mogen klanten niet eten of drinken. Dus ook geen drankje tijdens het wachten. Vermijd drukte. Laat niet teveel klanten binnen. Klanten wachten bij voorkeur buiten.


Richtlijnen terrassen
Zorg dat het niet mogelijk is om op uw terras te gaan zitten. Hiermee voorkomt u dat bezoekers het (elders gehaalde) eten of drinken op uw terras consumeren. Haal stoelen en tafels van uw terras weg en zet het binnen. Of stapel de stoelen op en bind deze samen met een nachtkabel. Het is aan uzelf hoe u dit regelt.


Meer informatie coronavirus
Kijk voor actuele informatie en veelgestelde vragen op de website van de Rijksoverheid:

Veelgestelde vragen werkgevers en ondernemers
Veelgestelde vragen werknemers
Veelgestelde vragen internationaal ondernemen

Kijk ook op de website van uw branchevereniging voor informatie over uw bedrijfstak.

Delft Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Business Plaza Nederland biedt met Delft Business Plaza alle ondernemers uit Delft en omgeving een platform om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL