Reinier de Graaf Ziekenhuis brengt cliënten tijdelijk onder bij WestCord Hotel Delft

Gepubliceerd op: woensdag 01 april 2020 | 10:50

WestCord Hotel Delft is een samenwerking aangegaan met het Reinier de Graaf Ziekenhuis voor een tijdelijke verhuizing van cliënten naar een speciaal aangepaste verdieping in het hotel.

Samenwerking in de regio
Vanwege de corona uitbraak wordt in Zuid-Holland een grotere stroom patiënten met klachten gerelateerd aan het virus verwacht. Om de juiste zorg te kunnen bieden aan deze patiënten is extra capaciteit in het ziekenhuis noodzakelijk. WestCord Hotel Delft heeft vanwege de maatregelen vanuit de overheid op dit moment een overschot aan kamers. Daarom verhuist de afdeling Revalidatie & Herstel van Pieter van Foreest, dat zich met 20 kamers bevindt op de 3e etage van het Reinier de Graaf Ziekenhuis, tijdelijk naar een aparte etage in het WestCord hotel.

Afdeling Revalidatie & Herstel naar WestCord Hotel Delft 
De 1e etage van het hotel wordt gereed gemaakt voor cliënten om te kunnen revalideren en herstellen. Er wordt hard gewerkt om 20 kamers aan het einde van deze week in gebruik te kunnen nemen. Zo zijn de hotelbedden uit de kamers gehaald om plaats te maken voor ziekenhuisbedden en wordt het centrale atrium conform de RIVM-richtlijnen ingericht als gemeenschapsruimte. Daarnaast wordt een vergaderzaal omgebouwd tot ruimte voor fysiotherapie.

‘’Trots op positieve bijdrage’’
Edo Garretsen, General Manager bij WestCord Hotel Delft: ‘’In deze tijd is het belangrijk om de samenwerking met elkaar te zoeken en elkaar te helpen waar nodig. Wij zijn trots als WestCord Hotel Delft een positieve bijdrage te kunnen leveren aan onze samenleving.’’

De afdeling Revalidatie & Herstel in WestCord Hotel Delft is door Pieter van Foreest verplaatst op verzoek van het Reinier de Graaf Gasthuis en in samenspraak met zorgkantoor DSW.

Over WestCord Hotels
WestCord Hotels is een hotelgroep met 15 hotels in Amsterdam, Rotterdam, Leeuwarden, Delft, Garderen, Raalte en op de Waddeneilanden Vlieland, Terschelling en Ameland. WestCord Hotels is een Nederlands familiebedrijf en bestaat sinds 1968.

Delft Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Business Plaza Nederland biedt met Delft Business Plaza alle ondernemers uit Delft en omgeving een platform om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL