Parkeerboete niet meer onder de ruitenwisser

Gepubliceerd op: maandag 30 december 2019 | 13:42

Wie vanaf  begin januari 2020 in Delft verkeerd parkeert of geen parkeergeld betaalt, krijgt geen parkeerbon (officieel heet dat naheffingsaanslag) meer onder de ruitenwisser. In Delft wordt voortaan in bijna alle gevallen alleen nog digitaal gecontroleerd. De nieuwe werkwijze betekent niet dat de parkeerhandhavers uit het straatbeeld verdwijnen. Ook zij voeren nog steeds parkeercontroles uit. In speciale gevallen stoppen ze een kennisgeving onder de ruitenwisser. De kennisgeving is een aankondiging dat er een naheffing gaat komen. Het is dus geen waarschuwing.

Automatische controle
De controle vindt in eerste instantie plaats met een scanauto. Deze auto maakt een foto van het kenteken en van de situatie. Daarna volgt een automatische controle. Er wordt bekeken of er parkeergeld is betaald of dat de automobilist een vergunning heeft. Een handhaver bekijkt de beelden die de scanauto maakt op een scherm. Hij of zij besluit direct of er een naheffingsaanslag moet worden verstuurd. De aanslag valt enkele dagen na de overtreding in de brievenbus.

Minder geld
De nieuwe manier van handhaven zorgt voor een slimme inzet van de medewerkers. Parkeercontroles kosten daardoor minder geld. Tussen het moment van het scannen van het kenteken en de controle zit genoeg tijd voor de automobilist om zich aan te melden als bezoeker of om parkeergeld te betalen. Bijkomend voordeel is dat bestuurders die bewust niet betalen nu wel worden beboet. Snel wegrijden bij het zien van de scanauto helpt niet. Op deze wijze blijven de parkeerplaatsen beschikbaar voor bezoekers en vergunninghouders.

Parkeren Delft
De parkeercontroles in Delft worden uitgevoerd door ParkerenDelft. Het bedrijf voert dit werk uit voor de gemeente Delft. Het is ook eigenaar van de 4 grootste parkeergarages in Delft: Phoenixgarage, Zuidpoortgarage, Marktgarage en Prinsenhofgarage.

Delft Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Business Plaza Nederland biedt met Delft Business Plaza alle ondernemers uit Delft en omgeving een platform om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL