Start vier sporen tussen Delft en Rijswijk

Gepubliceerd op: maandag 02 december 2019 | 13:07

ProRail en de aannemers Strukton en VolkerTunnel Delft zijn begonnen met het viersporig maken van het treintraject Rijswijk – Delft Zuid. Op woensdag 27 november werd kort stilgestaan bij de start van dit enorme spoorproject, ook wel bekend als PHS Rijswijk – Rotterdam.

Eerste paal
Dat gebeurde met het indraaien van een funderingspaal. Vertegenwoordigers van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Provincie Zuid-Holland, Metropoolregio Rotterdam Den Haag, gemeente Delft, gemeente Rijswijk, ProRail en de betrokken aannemers zetten allen hun paraaf op de paal. Het aanwezige publiek telde af naar dat moment. Daarna werd de paal met een speciale geluidarme machine de grond in gedraaid. Dat gebeurde op het bouwterrein voor de nieuwe spooronderdoorgang Rijswijk Buiten.

Meer treinen
Het project is onderdeel van het programma hoogfrequent spoorvervoer. Het valt onder de verantwoordelijkheid van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Dit ministerie financiert het project. De metropoolregio Rotterdam Den Haag, provincie Zuid-Holland en de gemeenten Rijswijk en Delft dragen ook bij.

Toekomst
Het project is van groot belang voor de toekomst van het treinverkeer in de Randstad. Wethouder Martina Huijsmans: “De realisatie van vier sporen en vernieuwing van station Delft Zuid is goed voor de bereikbaarheid van Delft en de regio. Het draagt ook bij aan de ambities uit het Mobiliteitsplan Delft 2040.”

Delft Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Business Plaza Nederland biedt met Delft Business Plaza alle ondernemers uit Delft en omgeving een platform om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL