Leerrijke Memberbijeenkomst bij Enelex

Gepubliceerd op: donderdag 14 november 2019 | 10:31

Leerrijke Memberbijeenkomst bij Enelex

Donderdag 7 november jl. waren we te gast bij Enelex Innovation, het bedrijf van Patricia Ringeling.

Dit is een octrooibureau op het gebied van de life sciences, zoals microbiologie, biochemie, biotechnologie en geneesmiddelen. Zowel voor Nederland, Europa, als daarbuiten. Patricia vertelde ons over haar werk.  Scheikunde gestudeerd en uiteindelijk, na jaren in het laboratorium, octrooigemachtigde geworden.

Octrooi (patent) aanvragen voor de ontwikkeling of verbetering van een proces of product kost heel veel tijd en heel veel geld. Patricia begeleidt en behartigt de belangen van het bedrijf dat octrooi aanvraagt. Omdat dit vaak een langlopend proces is heeft ze veel vaste klanten.

Daarnaast heeft ze nog een bedrijfje, Tantiri genaamd. Dit is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het hergebruik van papier. Ook het papier van het octrooiwerk. Er worden boekjes, vazen en veel leuke decoraties gemaakt. Zelfs de blauwe envelop die we nog steeds ontvangen, wordt hergebruikt. Ze geeft workshops waarbij cursisten zelf leren papier te verwerken in originele nieuwe producten.

Ze geeft ook gastlessen over recycling en ondernemen met octrooien op scholen en bij bedrijven.

Patricia is een bezige bij, die soms de tijd vergeet, maar ze doet alles met passie en kan hier ook heel boeiend over vertellen.

Nogmaals hartelijk dank dat je ons hebt ontvangen.

Delft Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Business Plaza Nederland biedt met Delft Business Plaza alle ondernemers uit Delft en omgeving een platform om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL