Digital Operations Centre in de maak

Gepubliceerd op: dinsdag 05 november 2019 | 14:10

Delft krijgt een Digital Operations Centre. Het centrum komt tot stand dankzij een samenwerking van ROC Mondriaan, Haagse Hogeschool, TU Delft,  22 bedrijven (o.a. Isispace, Airborne, Festo en Siemens) en de gemeente Delft. Het is een belangrijke ontwikkeling in  het techniekonderwijs in de regio. Op 31 oktober was de kick-off.

Tijdig voorbereiden
In het Digital Operations Centre wordt gewerkt aan de professional van de toekomst in de high tech en ICT-sectoren. De ontwikkelingen in de technologie gaan razendsnel en bedrijven moeten zich hier tijdig op voorbereiden. Het centrum laat onderwijs en bedrijfsleven beter op elkaar aansluiten. Studenten, docenten en werknemers met actuele kennis en vaardigheden op het gebied van digitalisering en automatisering werken hier samen.

Andere en hogere eisen
Bedrijven hebben grote behoefte aan werknemers met actuele kennis en vaardigheden. Voor nu en voor straks. Nieuwe mensen moeten straks werknemers vervangen die met pensioen gaan. Ook komt er steeds meer vraag naar deze diensten. Werknemers moeten straks voldoen aan andere en hogere eisen op het gebied van vaardigheden, kennis en houding. Er komen namelijk steeds meer nieuwe producten, productiemethoden, taken en werkzaamheden.

Het Digital Operations Centre wordt eind 2019 geopend in een nieuwe werkplaats: ‘Betafactory 2.0’. Deze is straks te vinden op de campus van de Haagse Hogeschool in Delft.

Delft Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Business Plaza Nederland biedt met Delft Business Plaza alle ondernemers uit Delft en omgeving een platform om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL